Hazırlanışı
1- Fesleğeni ve kekiği ince ince kıyın ve bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında olan tereyağını, fesleğeni, kekiği ve bir tutam tuz ekleyerek güzelce karıştırın.
2- Tereyağını streç film içine alın ve elinizle şekillendirip kapatın ve buzdolabının soğuk kısımda tereyağını bekletin.
3- Bir tabağın içine galeta ununu koyun ve mısır gevreğini eliniz ile ufalayarak içine ekleyin.
4- Bonfileleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır gevrekli galeta ununa bulayın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
5- Bonfileleri zeytinyağında her iki tarafını da kızartıp servis tabağına alın.
6- Üzerine baharatlı tereyağından bir dilim ekleyin.
7- Yanında bir ince dilim limon ile beraber salatayla servis edin.
Hazırlanışı
1- Fesleğeni ve kekiği ince ince kıyın ve bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında olan tereyağını, fesleğeni, kekiği ve bir tutam tuz ekleyerek güzelce karıştırın.
2- Tereyağını streç film içine alın ve elinizle şekillendirip kapatın ve buzdolabının soğuk kısımda tereyağını bekletin.
3- Bir tabağın içine galeta ununu koyun ve mısır gevreğini eliniz ile ufalayarak içine ekleyin.
4- Bonfileleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır gevrekli galeta ununa bulayın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
5- Bonfileleri zeytinyağında her iki tarafını da kızartıp servis tabağına alın.
6- Üzerine baharatlı tereyağından bir dilim ekleyin.
7- Yanında bir ince dilim limon ile beraber salatayla servis edin.