Hazırlanışı
1- Havuç ve soğanları büyük küpler halinde kesin ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
2- İçerisine defneyaprağı, çubuk tarçın ve kırmızı şarabı ekleyin.
3- Üstüne yarısı şarabın içerisinde kalacak şekilde kuzu sırtını yerleştirip taze adaçayı yapraklarını ekleyin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
4- Kuzu sırtı hazır olduğunda tepsiden alın ve üzerini bir tülbent ile örtüp 10 dakika dinlendirin.
5- Tepsi içerisinde kalan şarap ve sebzeleri püre haline getirin ve bir süzgeçten geçirip ocakta bir taşım kaynatın ve tereyağını ekleyip sosu ocaktan alın.
6- Kuzu sırtını ince ince dilimleyin ve kırmızı şarap sosunu üzerine ekleyip servis edin.
Hazırlanışı
1- Havuç ve soğanları büyük küpler halinde kesin ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
2- İçerisine defneyaprağı, çubuk tarçın ve kırmızı şarabı ekleyin.
3- Üstüne yarısı şarabın içerisinde kalacak şekilde kuzu sırtını yerleştirip taze adaçayı yapraklarını ekleyin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
4- Kuzu sırtı hazır olduğunda tepsiden alın ve üzerini bir tülbent ile örtüp 10 dakika dinlendirin.
5- Tepsi içerisinde kalan şarap ve sebzeleri püre haline getirin ve bir süzgeçten geçirip ocakta bir taşım kaynatın ve tereyağını ekleyip sosu ocaktan alın.
6- Kuzu sırtını ince ince dilimleyin ve kırmızı şarap sosunu üzerine ekleyip servis edin.