200 gr arborio pirinci
200 gr Shitake mantarı
200 gr istiridye mantarı
10 adet kuru domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
300 gr tereyağı
10 adet kuşkonmaz
2 adet soğan
1 litre et suyu
300 gr rende parmezan
1 su ardağı beyaz şarap
Hazırlanışı
mantarları, sarmısağı,maydanozu ve kuru domatesleri ince doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin, kenara alın
kuşkonmazları soyup bir tavada veya ızgarada pişirin ve kenara alın
soanları ince doğrayıp risotto pirinci ile pişirmeye başlayın
şarabı pirince ekleyip alkol buğarlaşana kadar pişirin
et suyunu kaşık kaşık ekleyerek pirinci yavaşça pişirin
pirinç hazır olduğunda içerisine mantar sotesini, tereyağını ve rende parmezanı ekleyip kremamsı kıvama gelene kadar karıştırın
bir servis tabağına alın üzerine ızgara kuşkonmazı ekleyip servis edin.
200 gr arborio pirinci
200 gr Shitake mantarı
200 gr istiridye mantarı
10 adet kuru domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
300 gr tereyağı
10 adet kuşkonmaz
2 adet soğan
1 litre et suyu
300 gr rende parmezan
1 su ardağı beyaz şarap
Hazırlanışı
mantarları, sarmısağı,maydanozu ve kuru domatesleri ince doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin, kenara alın
kuşkonmazları soyup bir tavada veya ızgarada pişirin ve kenara alın
soanları ince doğrayıp risotto pirinci ile pişirmeye başlayın
şarabı pirince ekleyip alkol buğarlaşana kadar pişirin
et suyunu kaşık kaşık ekleyerek pirinci yavaşça pişirin
pirinç hazır olduğunda içerisine mantar sotesini, tereyağını ve rende parmezanı ekleyip kremamsı kıvama gelene kadar karıştırın
bir servis tabağına alın üzerine ızgara kuşkonmazı ekleyip servis edin.