Malzemeler
Bütün Kalamar, 4 adet
Roka, yarım demet
Şevketi Bostan, 1 demet
Dereotu, yarım demet
Turp otu, 1 demet
Ezine keçi peyniri, 6 dilim
Maden Suyu, 1 adet
Tuz, 1 yemek kaşığı
Kekik, 1 tatlı kaşığı
Pul biber, 1 tatlı kaşığı
Limon, 1 adet
Zeytinyağı, yarım çay bardağı
Dikmek İçin
Kürdan
Yapılışı
1- Kalamarları maden suyu ve tuzla beraber yumuşatın.
2- Tüm otları ince ince kıyın.
3- Bir kasede zeytinyağı, tuz, taze karabiber ve peyniri karıştırın ve bu iç ile kalamarları içini doldurun ve kürdanla dikin.
4- Kalamarları fırına vermeden önce tavada her iki tarafını da kızartın.
5- Kalamarları ızgara ettikten sonra bir kase içinde zeytinyağı, kekik, pul biber ve limon suyunu karıştırıp üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Malzemeler
Bütün Kalamar, 4 adet
Roka, yarım demet
Şevketi Bostan, 1 demet
Dereotu, yarım demet
Turp otu, 1 demet
Ezine keçi peyniri, 6 dilim
Maden Suyu, 1 adet
Tuz, 1 yemek kaşığı
Kekik, 1 tatlı kaşığı
Pul biber, 1 tatlı kaşığı
Limon, 1 adet
Zeytinyağı, yarım çay bardağı
Dikmek İçin
Kürdan
Yapılışı
1- Kalamarları maden suyu ve tuzla beraber yumuşatın.
2- Tüm otları ince ince kıyın.
3- Bir kasede zeytinyağı, tuz, taze karabiber ve peyniri karıştırın ve bu iç ile kalamarları içini doldurun ve kürdanla dikin.
4- Kalamarları fırına vermeden önce tavada her iki tarafını da kızartın.
5- Kalamarları ızgara ettikten sonra bir kase içinde zeytinyağı, kekik, pul biber ve limon suyunu karıştırıp üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.