Hazırlanışı:
Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın ve dikkatlice bıyıklarını temizleyin
patatesleri elma dilimi şeklinde kesin bir fırın tepsisine yerleştirip tuz karabiber zeytinyağı ve paprika tatlı biberi ekleyip 200 C lik fırında altın sarısı olana kadar pişirin
bir tencerede doğranmış soğan ve arpacık soğanları terletin
üzerine kum midyelerini koyup bir müddet pişirin ve beyaz şarabı ekleyin
tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin
kapağı açtıktan sonra krema ve tereyağını ekleyin
son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyip servis edin.
Hazırlanışı:
Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın ve dikkatlice bıyıklarını temizleyin
patatesleri elma dilimi şeklinde kesin bir fırın tepsisine yerleştirip tuz karabiber zeytinyağı ve paprika tatlı biberi ekleyip 200 C lik fırında altın sarısı olana kadar pişirin
bir tencerede doğranmış soğan ve arpacık soğanları terletin
üzerine kum midyelerini koyup bir müddet pişirin ve beyaz şarabı ekleyin
tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin
kapağı açtıktan sonra krema ve tereyağını ekleyin
son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyip servis edin.