Malzemeler
Orta boy karides, 25 adet
Köy ekmeği, 6 dilim
Sarımsak, 4 diş
Tereyağı, 3 yemek kaşığı
Limon, 1 adet
Maydanoz, çeyrek demet
Konyak, yarım çay bardağı
Zeytinyağı, çeyrek çay bardağı
Tuz, 1 tatlı kaşığı
Karabiber, 1 tatlı kaşığı
Hazırlanışı
1- Karidesleri kabukları ile bütün halde yıkayın ve dikkatlice iç organlarını bir kürdan yardımı ile çıkartın.
2- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve karidesleri içine ekleyip karidesler kızarana kadar yüksek ateşte soteleyin.
3- Karidesler kırmızı bir renk aldığında dikkatlice konyağı dökün ve alevlendirin, alevler bitince limonların suyunu sıkarak ekleyin.
4- Karideslerin pişmesine yakın maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın ve karideslerin üzerine serpiştirip bir kez karıştırarak ocağın altını kapatın.
5- Son olarak tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
6- Köy ekmeklerini ince ince dilimleyin, üzerine sarımsak ve zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecede 3 dakika kızartın.
7- Ekmekleri fırından alın.
8- Karidesleri ekmeklerin üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.
Malzemeler
Orta boy karides, 25 adet
Köy ekmeği, 6 dilim
Sarımsak, 4 diş
Tereyağı, 3 yemek kaşığı
Limon, 1 adet
Maydanoz, çeyrek demet
Konyak, yarım çay bardağı
Zeytinyağı, çeyrek çay bardağı
Tuz, 1 tatlı kaşığı
Karabiber, 1 tatlı kaşığı
Hazırlanışı
1- Karidesleri kabukları ile bütün halde yıkayın ve dikkatlice iç organlarını bir kürdan yardımı ile çıkartın.
2- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve karidesleri içine ekleyip karidesler kızarana kadar yüksek ateşte soteleyin.
3- Karidesler kırmızı bir renk aldığında dikkatlice konyağı dökün ve alevlendirin, alevler bitince limonların suyunu sıkarak ekleyin.
4- Karideslerin pişmesine yakın maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın ve karideslerin üzerine serpiştirip bir kez karıştırarak ocağın altını kapatın.
5- Son olarak tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
6- Köy ekmeklerini ince ince dilimleyin, üzerine sarımsak ve zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecede 3 dakika kızartın.
7- Ekmekleri fırından alın.
8- Karidesleri ekmeklerin üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.