Hazırlanışı
1- Un ve yumurta ile makarna hamurunu hazırlayın.
1- Un ve tereyağı ile bir meyane hazırlayın.
2- Meyanenin içine sütü ilave edin ve bir beşamel sos elde edin.
3- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve bir tencerede soteleyin.
4- Üzerine kıymayı ekleyin ve kıymalar suyunu saldığında domates salçasını ekleyin.
6- Domates suyu ve ince doğranmış biberiye ekleyip bir taşım kaynatıp kenarda dinlendirin.
7- Lazanya hamurunu fırın tepsisine dizin üzerine beşamel sosu döküp üstüne kıymayı ekleyin.
8- İnce doğranmış taze fesleğen, rende mozzarella serpin ve tekrar yeni bir sıra hamur yerleştirin.
9- Bu işlemi kat kat tekrar edin.
10-Arzu ettiğiniz kalınlığa geldiğinde en üst katmana beşamel, üstüne kıyma, üstüne mozarella ve parmesan peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
11- Zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Hazırlanışı
1- Un ve yumurta ile makarna hamurunu hazırlayın.
1- Un ve tereyağı ile bir meyane hazırlayın.
2- Meyanenin içine sütü ilave edin ve bir beşamel sos elde edin.
3- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve bir tencerede soteleyin.
4- Üzerine kıymayı ekleyin ve kıymalar suyunu saldığında domates salçasını ekleyin.
6- Domates suyu ve ince doğranmış biberiye ekleyip bir taşım kaynatıp kenarda dinlendirin.
7- Lazanya hamurunu fırın tepsisine dizin üzerine beşamel sosu döküp üstüne kıymayı ekleyin.
8- İnce doğranmış taze fesleğen, rende mozzarella serpin ve tekrar yeni bir sıra hamur yerleştirin.
9- Bu işlemi kat kat tekrar edin.
10-Arzu ettiğiniz kalınlığa geldiğinde en üst katmana beşamel, üstüne kıyma, üstüne mozarella ve parmesan peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
11- Zeytinyağı gezdirerek servis edin.