Kırmızı Şarap Ve Sebzeli Dana Ciğer Tencere Yemeği
Hazırlanışı
1- Dana ciğerini büyük küpler halinde doğrayın.
2- Kerevizi, havuzu ve soğanı küp küp doğrayın.
3- Sebzelerinizi bir güveç tenceresinin en alt kısmına dizin ve üzerine defneyaprağı, tane karabiber, sarımsak ve tarçın çubuğu ekleyin.
4- Ciğerleri bir tabağın içinde hafif unlayın ve sebzelerin üzerine dizin.
5- Şarap ve et suyunu derin bir kaseye alın ve içerisine salçayı ekleyip karıştırın ve bu karışımı ciğerlerin üzerine dökün.
6- Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat pişirin.
7- Ciğerleri tencereden servis tabağına alın.
8- Tencere içerisinden defne yaprağı ve tarçın çubuğunu çıkartıp kalan sebzeleri bir püre haline getirin.
9- Püreyi servis tabağına alın ve ciğerleri üzerine yerleştirip maydanoz serpiştirip servis edin.
Kırmızı Şarap Ve Sebzeli Dana Ciğer Tencere Yemeği
Hazırlanışı
1- Dana ciğerini büyük küpler halinde doğrayın.
2- Kerevizi, havuzu ve soğanı küp küp doğrayın.
3- Sebzelerinizi bir güveç tenceresinin en alt kısmına dizin ve üzerine defneyaprağı, tane karabiber, sarımsak ve tarçın çubuğu ekleyin.
4- Ciğerleri bir tabağın içinde hafif unlayın ve sebzelerin üzerine dizin.
5- Şarap ve et suyunu derin bir kaseye alın ve içerisine salçayı ekleyip karıştırın ve bu karışımı ciğerlerin üzerine dökün.
6- Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat pişirin.
7- Ciğerleri tencereden servis tabağına alın.
8- Tencere içerisinden defne yaprağı ve tarçın çubuğunu çıkartıp kalan sebzeleri bir püre haline getirin.
9- Püreyi servis tabağına alın ve ciğerleri üzerine yerleştirip maydanoz serpiştirip servis edin.