Malzemeler
Çin eriştesi, 1 paket
Kuşkonmaz, 3 adet
Yeşil soğan, 2 adet
İstiridye sosu, 2 yemek kaşığı
Soya sosu, 2 yemek kaşığı
Sarımsak, 2 adet
Zencefil, çeyrek adet
Tuz, 1 tatlı kaşığı
Taze Karabiber, 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı, çeyrek çay bardağı
Yapılışı
1- Çin eriştesini haşlayın ve süzdürün.
2- Kuşkonmazları temizleyin ve uzunlamasına doğrayın.
3- Yeşil soğanların beyaz kısımlarını ince ince doğrayın, yeşil kısımlarını ise uzunlamasına doğrayın.
4- Zencefilleri uzun kibrit çöpü şeklinde, sarımsakları ise ince ince doğrayın.
5- Geniş bir tavada zeytinyağında sarımsaklarla beraber zencefilleri, soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını soteleyin.
6- Hemen ardından soya sosu, istiridye sosunu ilave edin.
7- Çin eriştesini de ekleyip sosla beraber kızartın ve tuz ve taze karabiberle tatlandırıp servis edin.
Malzemeler
Çin eriştesi, 1 paket
Kuşkonmaz, 3 adet
Yeşil soğan, 2 adet
İstiridye sosu, 2 yemek kaşığı
Soya sosu, 2 yemek kaşığı
Sarımsak, 2 adet
Zencefil, çeyrek adet
Tuz, 1 tatlı kaşığı
Taze Karabiber, 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı, çeyrek çay bardağı
Yapılışı
1- Çin eriştesini haşlayın ve süzdürün.
2- Kuşkonmazları temizleyin ve uzunlamasına doğrayın.
3- Yeşil soğanların beyaz kısımlarını ince ince doğrayın, yeşil kısımlarını ise uzunlamasına doğrayın.
4- Zencefilleri uzun kibrit çöpü şeklinde, sarımsakları ise ince ince doğrayın.
5- Geniş bir tavada zeytinyağında sarımsaklarla beraber zencefilleri, soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını soteleyin.
6- Hemen ardından soya sosu, istiridye sosunu ilave edin.
7- Çin eriştesini de ekleyip sosla beraber kızartın ve tuz ve taze karabiberle tatlandırıp servis edin.