Hazırlanışı
1- Soğuk su içerisinde soyulmuş patatesleri biberiyelerle birlikte 12 saat buzdolabında bekletin.
2- Beklettikten sonra uzun şeritler halinde patatesleri doğrayın.
3- Dana kıymadan her bir köfte 180 gram olacak şekilde ayırın ve pul biber, kimyon, karabiber, zerdeçal, kuru kekik, tuz ile tatlandırın.
4- Köfteyi porsiyonlar haline getirin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
5- Köftelerin her iki tarafını da zeytinyağında 3 dakika kızartın.
6- Hemen ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 6 dakika daha pişirin.
7- Patatesleri kızartın ve fazla yağını süzdürün.
8- Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesin ve ekmeğin altına önce hardal, ardından marul, domates, turşu ekleyin.
9- Ardından halka doğranmış domates, soğan ve hamburger etini ekleyin.
10- En üstüne ketçap, mayonez ekleyin ve patateslerle birlikte servis edin.
Hazırlanışı
1- Soğuk su içerisinde soyulmuş patatesleri biberiyelerle birlikte 12 saat buzdolabında bekletin.
2- Beklettikten sonra uzun şeritler halinde patatesleri doğrayın.
3- Dana kıymadan her bir köfte 180 gram olacak şekilde ayırın ve pul biber, kimyon, karabiber, zerdeçal, kuru kekik, tuz ile tatlandırın.
4- Köfteyi porsiyonlar haline getirin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
5- Köftelerin her iki tarafını da zeytinyağında 3 dakika kızartın.
6- Hemen ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 6 dakika daha pişirin.
7- Patatesleri kızartın ve fazla yağını süzdürün.
8- Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesin ve ekmeğin altına önce hardal, ardından marul, domates, turşu ekleyin.
9- Ardından halka doğranmış domates, soğan ve hamburger etini ekleyin.
10- En üstüne ketçap, mayonez ekleyin ve patateslerle birlikte servis edin.