Hazırlanışı:
1- Tavuğu yarım kesin.
2- Sebzeleri iri küpler halinde doğrayın ve bir fırın tepsisi içerisine ekleyin.
3- Biberiye yapraklarını ince kıyın ve zeytinyağı ile karıştırın.
4- Biberiye karışımını tavuğun derisinin altına yerleştirin ve her tarafına güzelce sürün.
5- Tavuğu sebzelerin üzerine yerleştirin ve tepsinin altına bir miktar su ekleyin.
6- Tepsiyi folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
7- 40 dakika sonra folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha üzeri açık pişirin.
Hazırlanışı:
1- Tavuğu yarım kesin.
2- Sebzeleri iri küpler halinde doğrayın ve bir fırın tepsisi içerisine ekleyin.
3- Biberiye yapraklarını ince kıyın ve zeytinyağı ile karıştırın.
4- Biberiye karışımını tavuğun derisinin altına yerleştirin ve her tarafına güzelce sürün.
5- Tavuğu sebzelerin üzerine yerleştirin ve tepsinin altına bir miktar su ekleyin.
6- Tepsiyi folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
7- 40 dakika sonra folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha üzeri açık pişirin.