Hazırlanışı
1- Tavuk göğüslerini sebze suyunda haşlayın ve küçük parçalara ayırıp kenarda bekletin.
2- Bir sos tenceresinde sütü kaynatın ve içerisine karanfil, soğan ve defne yaprağını ekleyerek bir taşım kaynatın.
3- Başka bir tavada un ve tereyağını pişirerek bir bulamaç hazırlayın.
4- Süt kaynayınca soğanı ve defne yaprağını çıkartın ve içine un ve tereyağlı karışımı ekleyip hızlıca çırparak bir sos elde edin.
5- Bir fırın kapı içerisine hazırladığınız beşamel sosun yarısını dökün ve üzerine tavukları ekleyin.
6- Tavukların üstüne sosun geri kalanını dökün ve üstüne parmesan peynirini serpiştirip fırında üstü kızarana kadar pişirin.
7- Mutfak robotuna taze fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve parmesanı ilave edin ve zeytinyağı yardımı ile püre haline getirip fesleğenli bir pesto sos elde edin.
8- Tavuğu servis tabağına alın üzerine fesleğenli pesto sosunu döküp servis edin.
Hazırlanışı
1- Tavuk göğüslerini sebze suyunda haşlayın ve küçük parçalara ayırıp kenarda bekletin.
2- Bir sos tenceresinde sütü kaynatın ve içerisine karanfil, soğan ve defne yaprağını ekleyerek bir taşım kaynatın.
3- Başka bir tavada un ve tereyağını pişirerek bir bulamaç hazırlayın.
4- Süt kaynayınca soğanı ve defne yaprağını çıkartın ve içine un ve tereyağlı karışımı ekleyip hızlıca çırparak bir sos elde edin.
5- Bir fırın kapı içerisine hazırladığınız beşamel sosun yarısını dökün ve üzerine tavukları ekleyin.
6- Tavukların üstüne sosun geri kalanını dökün ve üstüne parmesan peynirini serpiştirip fırında üstü kızarana kadar pişirin.
7- Mutfak robotuna taze fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve parmesanı ilave edin ve zeytinyağı yardımı ile püre haline getirip fesleğenli bir pesto sos elde edin.
8- Tavuğu servis tabağına alın üzerine fesleğenli pesto sosunu döküp servis edin.